Cybersecurity-workshop

cybersecurity workshopDoel

De training Dé Security Assistent, dat ben je zelf! is gericht op het effect van cybercrime op de organisatie. Uit onderzoek is gebleken dat de cijfers over deze vorm van criminaliteit er niet om liegen; cybercrime is hot. Er wordt hier veel geld mee verdiend en de hacker blijft anoniem. Voor een hacker is elke organisatie interessant om te hacken.

Binnen een organisatie is immers altijd informatie/data aanwezig die geschikt is voor een hacker terwijl voor een ‘leek’ deze informatie/data niet belangrijk is. Vanuit de organisatie is dit ook de gedachte; wij zijn niet interessant genoeg voor een hacker en in de praktijk blijkt dit niet waar te zijn.

Voordat een hacker binnen is heeft het al een geruime periode de organisatie en de infrastructuur verkend om daarna genadeloos toe te slaan. Het gevolg is dat de organisatie volledig stil komt te liggen met alle financiële gevolgen van dien.

Hoe voorkom ik dat een hacker binnenkomt?

Dan moet ik weten hoe een hacker te werk gaat en daarom wil ik zelf dé security assistent zijn!

Wat leer je

Aan het eind van de training ben je je bewust van het effect van cybercrime op de organisatie, hoe een hacker te werk gaat en hoe je de werkwijze van een hacker kan herkennen. En daardoor ben jij in staat om op de juiste manier hierop te handelen en deze kennis te delen met je collega’s.    

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor de ondersteunende beroepen zoals onder andere de office manager, de management assistent, de directiesecretaresse, de bestuurssecretaresse, de secretaresse en de administratief medewerker.

De ondersteunende beroepen hebben toegang tot essentiële informatie van een organisatie.
Vanuit deze bewustwording word je je eigen security assistent.

Kosten en Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor deze dag op woensdag 11 oktober 2023.

Aanmelden

Bel ons geheel vrijblijvend voor meer informatie

Bel geheel vrijblijvend

De locatie is De Bonte Wever, Stadsbroek 17, 9405 BK Assen. https://www.debontewever.nl/

Deelname aan deze dag bedraagt

  • € 175,00 ex. btw
  • € 135,00 ex. btw voor leden van de Nederlandse vereniging directie- en managementondersteuners. https://www.nvdsecretaresse.nl/
    Ben je lid van de vereniging dan geef je je lidmaatschap nummer op bij de aanmelding.

De aanmelding is definitief bij betaling van de factuur.

Programma voor woensdag 11 oktober 2023

Aanvang                                                8.30 uur
Start ochtend programma                 9.00 uur
Lunch                                                     12.30 uur
Start middag programma                  13.30 uur
Sluiting                                                  16.30 uur

 

Ochtendprogramma door Alain Rees

Alain Rees is directeur van Cyber Inc. en helpt jou en je organisatie de privacy- en security awareness te verbeteren. Waar zijn de technische maatregelen onvoldoende, welke verantwoordelijkheden hebben de medewerkers en welk awareness maatregelen worden er door normen en wet- en regelgeving opgelegd? Cyber Inc. maakt privacy- en security awareness content voor de online cursussen op de eigen 2LRN4-platform. https://cyberinc.nl/

Introductie en uitleg van het programma door Alain

Spel “The inside job”:
In dit spel gaan de deelnemers in teams (maximaal 5 personen per team) op zoek naar de hacker die verantwoordelijk is voor het stelen van vertrouwelijke informatie. Het spel is gebaseerd op het populaire bordspel Cluedo, maar in plaats van een moordenaar zoeken de teams naar de hacker.
Op een interactieve en leuke manier leren de deelnemers over cybersecurity en wat zij kunnen doen om zichzelf en hun organisatie te beschermen.

Quiz:
Na het spel volgt een quiz waarin de deelnemers vragen beantwoorden over cybersecurity. De quiz heeft als doel de kennis te testen die is opgedaan tijdens het spel en deelnemers te laten nadenken over de risico’s die gepaard gaan met het gebruik van computers en internet. En vooral te leren van elkaar.

 

Middagprogramma door Rob Wierenga

Rob Wierenga is directeur van Yard-it, een volwaardig ICT bedrijf. ‘Yard-it is een autoriteit als het gaat om digitale veiligheid’. Als geen ander weet Rob hoe belangrijk security is. Op zijn server kan hij zien of er een aanval plaatsvindt en verdachte mails binnenkomen. Op verschillende manieren wordt er gewerkt aan een sterke beveiliging: aan de voorkant (datacenter, server) en achterkant (computers e.d). De hacker moet ‘hard werken’ om binnen te komen.

Naast een sterke beveiliging is het belangrijk dat organisaties op beleidsniveau een protocol hanteren over de security binnen de organisatie. Hier helpt Rob mee door het uitvoeren van een security scan waar de zwakke- en sterke plekken van de organisatie worden geanalyseerd en geeft hij advies om verbeteringen door te voeren.

Tevens verdiept Rob zich in de werk- en denkwijze van de hacker. Hoe denkt en werkt de hacker,  welke middelen heeft een hacker nodig, hoe een. Online zijn genoeg middelen te vinden die het ‘beroep Hacker’ erg gemakkelijk maken. https://yard-it.nl/

Secretaressehogeschool
In 2019 heeft Corine Tol de algemene opleiding van de Secretaressehogeschool overgenomen.
Door  corona is de voortgang van de opleiding komen stil te liggen maar nu staat de opleiding weer in haar kracht en willen we vanaf oktober 2023 starten met de opleiding. Tegelijk wordt er hard gewerkt om de algemene opleiding uit te breiden met ambtelijk secretaris voor OR en CR en juridisch en medisch secretaresse. In totaal verzorgt de Secretaressehogeschool 5 opleidingen. Daarnaast wordt het Kennisplatform verder ontwikkeld om daar een verkorte versie van de opleiding aan te bieden.

https://secretaressehogeschool.nl/

Wie zich nu aanmeld voor de opleiding ontvangt een leuke kortingsactie!

Aanmelden

Bel geheel vrijblijvend

De trainers van de Secretaressehogeschool zijn gespecialiseerd in hun vakgebied en hebben daarin hun eigen bedrijf. Zij vertellen je graag over hun werkzaamheden en wat de verbinding is met de Secretaressehogeschool.

Astrid Haveman – Master of Workflow                                                    https://masterofworkflow.com/
Marian Stoppelenburg – Sterke Teksten                                                   https://www.sterketeksten.nu/
Remco van den Akker –  trainer bij Kriton                                              https://www.kriton.nl/
Lynn Coleman – Skyhook Projects                                                           https://skyhookprojects.nl/
Rolf Hoogenberg – musicus                                                                       https://rolfhoogenberg.eu/
Wija Koers – wija online marketing                                                           https://wija.nl/