De drijvende kracht achter de Secretaressehogeschool

Corine van Dijk-Tol heeft in juli 2019 de Secretaressehogeschool overgenomen van Diana Mouw-van Riel en is daarmee nu de drijvende kracht achter deze mooie opleiding.
Maar wie is Corine?

Vanaf 2008 is Corine al eigenaar van secretariaatskantoor Tol Secretarie. Het is een secretariaatskantoor dat secretariële ondersteuning op afstand biedt. De visie: “we de collega op afstand zijn zonder afstand te voelen!”

In 2012 heeft Corine Office Management Noord-Nederland (OMNN) opgericht met als doel: kennisoverdracht van het secretaresse vak. Eerst als stichting en sinds 2018 als onderneming. Toen begin 2019 de Secretaressehogeschool ter overname beschikbaar bleek, was dit het moment voor Corine om OMNN een boost te geven en de knoop door te hakken om de Secretaressehogeschool daadwerkelijk over te nemen.

Corine aan het woord:
“Mijn naam is Corine van Dijk-Tol en ik ben sinds 1 juli verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van de Secretaressehogeschool. Ik vind het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de kwaliteit en de ontwikkeling van secretaresses. Ik zie de secretaresse als een onmisbare schakel in alle organisaties. Om deze rol van secretaresse zo goed mogelijk te vervullen, vind ik het belangrijk om jonge secretaresses te begeleiden, maar ook om (ervaren) secretaresses (bij)scholing aan te bieden. Met mijn jarenlange ervaring als secretaresse en nu als eigenaar van een secretariaatskantoor, hoop ik mijn eigen kennis en ervaringen te kunnen delen. Samen leer je meer! Met de overname van de Secretaressehogeschool kan ik dit nu in de praktijk brengen. 

Ik ben een innovator, een aanpakker en ik kijk enorm uit naar de komende periode. Ik wil de opleiding aanvullen en optimaliseren. Ik wil me onderscheiden van de grote opleiders, door de opleiding betaalbaar en mens- en praktijkgericht aan te bieden. Mijn passie voor het secretaressevak staat voorop! In de toekomst zou ik graag met OMNN een platform creëren voor opleiders/trainers, zodat ik vraag en aanbod met elkaar kan koppelen. We hebben in ons nieuwe kantoorpand de beschikking over mooie training- en workshopruimtes, die we hier goed voor kunnen gebruiken. Ik zou zeggen: houd de OMNN site hiervoor in de gaten.”