Ik ben Drents ondernemer

Als Drents ondernemer met de wens om te groeien kwam ik uit bij “Ik ben Drents ondernemer”. Een initiatief van de provincie om alle ondernemers binnen Drenthe te helpen met advies. Ik heb een voucher aangevraagd en zo een kennisleverancier als ondersteuner.

Hoe werkt het?
De subsidieregeling is een onderdeel van het programma Ik Ben Drents Ondernemer en heeft als doel om de Drentse economie te stimuleren. Door gebruik te maken van een zogenaamde kennisleverancier kunnen ondernemers gestimuleerd worden tot groei van hun bedrijf, tot innovatie of het creëren van een nieuwe afzetmarkt. Tevens kan de voucher worden gebruikt voor advisering bij bedrijfsovername.

De regeling (ook wel voucherregeling genoemd) betreft een financiële ondersteuning van maximaal €1.000,–, €2.000,– en €5.000,- voor het inhuren van een kennisleverancier. De kennisleverancier moet aantoonbaar over de benodigde kennis of expertise beschikken om de ondernemer met de nieuwe plannen te ondersteunen.

Voucher aanvragen
Voor het aanvragen van de voucher moet er aan een aantal zaken worden voldaan. De daadwerkelijke aanvraag gaat via de website van Ik ben Drents ondernemer. Daar staan ook de voorwaarden toegelicht en kun je tevens meer informatie opvragen.